Restaurant Casa Centrala a Armatei

Zilele trecute am fost la Casa Centrala a Armatei, actualmente Palatului Cercului Militar Naţional, o cladire impunatoare, la care de curand, s-a inceput renovarea exteriorului si care probabil va fi una dintre atractiile orasului. M-am oprit pe terasa la o bere, de unde poti admira  Calea Victoriei si Casa Capsa, iar mintea poate zbura in perioada interbelica atunci cand toata protipendada orasului iesea la un mic si o bere pe Calea Victoriei, iar de la Terasa Oteteleseanu se auzeau acorduri de vioara si vorbe despre Zaraza.

Dar cum in aceasta perioada vremea este capricioasa, a inceput sa ploua, iar toata lumea cu mic cu mare au fugit in interiorul restaurantului. Cand am intrat am descoperit un salon impunator, cu balcoane cu feronerie in stil baroc,

draperii de plus, arcade aurite, candelabra de cristal, iar in surdina o voce cristalina suna de pe scena din mijlocul restaurantului.

Salonul este stajuit de doua separeuri ovale, frumos ornamentete si inchise pentru public, denumite pompos Salonul Generalilor.

Meniul nu este generos, preparatele sunt gatite si montate pe farfurii ca acum 30 de ani, iar serviciile ospatarilor iti amintesc de anii comunismului, totusi preparatele sunt gustoase, iar papanasii, nici mama nu ii face atat de bine! Cat despre nota de plata pot spune ca a fost mica, mica pentru ca am comandat traditional „mici si bere”!

Merita sa va petreceti o seara ca odinioara savurand o friptura de porc la gratar, insotita de o sticla de vin (asa cum

era pe vremea lui „Nea Nicu”) si sa va prindeti in dans in acordurile formatiei muzicale a restaurantului Militar Bucuresti, nu veti fi dezamagiti.

Nu uitati sa comandati la desert papanasi.

Abia asteptam sa primim de la voi impresii si sa ne spuneti cum vi s-a parut restaurantul.