Midii la Aqua by the sea din Portul Tomis
Am auzit atat de multe pareri pro si contra despre restaurantele din portul turistic Tomis din Constanta incat m-am decis sa merg pana acolo sa vad cu ochii mei ce se intampla. Primul inconvenient a fost sa ajung in portul Tomis, pentru ca drumul care coboara prin Piata Ovidiu spre port a fost blocat de autoritati, pentru modernizarea centrului vechi al orasului. Asa ca a trebuit sa apelez la GPS sa ajung in portul turistic Tomis.
Recunosc ca primul impuls a fost sa opresc, in portul Tomis, la traditionalul restaurant On Plonge, dar „parerile” ma indreptau spre restaurantul Aqua by the sea. Dupa o scurta plimbare pe chei am gasit restaurantul pe care il cautam. Bineinteles ca pe terasa, asa cum spune toata lumea, trona un imens vas plin cu midii in sos de vin alb care emanau un miros delicios. M-am asezat la singura masa libera de pe terasa, chiar langa vasul cu midii. Ospatarul a venit destul de repede, am comandat midii de captura in sos de vin alb care costa 28 lei, de asta si venisem pana aici. In aproximativ 15 minute a venit si portia de midii.
Partea surprinzatoare pentru mine a fost reteta care are in compozitie si tulpina de telina, care da un gust deosebit sosului. Scoicile din portie au fost marisoare si suficiente, dar pe cateva le-am deschis foarte greu, iar partea cea mai neplacuta este ca nu scot samburii de la lamaie din sos, iar acesta devine amar, ajutat si de tulpina de telina.
O alta neplacere a fost faptul ca nu aduc boluri cu apa sa te speli pe maini, s-au justificat ca servetele umede s-au terminat, iar la toaleta este cam ocupat pentru ca au doar o incapere pentru barbati si una pentru femei.
In schimb locatia este frumos amenajata, curatenia este exemplara, iar terasa are paturi si radiatoare electrice pentru timp rece.
Restaurantul Aqua by the sea mai are in menu spaghete cu dovlecel, tentacule de calamar si creveti la 38lei sau spaghete nero di sepia cu fructe de mare la 39 lei. Aceste spaghete nu sunt comune si merita incercate.
Traficul de clienti este destul de mare in aceasta locatie, iar personalul este putin, si se vand pana la 100kg de midii de captura/zi! De altfel in aproximativ o ora cat am stat acolo „lighenul” de scoici de aproximativ 5kg s-a terminat! Concluzia mea este ca restaurantul Aqua by the sea este un restaurant unde iti poti petrece o seara placuta, dar nu avea asteptari sa ai servicii de 5*, chiar daca locatia arata foarte bine.
Abia asteptam sa primim de la voi impresii si sa ne spuneti cum vi s-a parut restaurantul.
1 Comment
Am mâncat și eu aceleași scoici, care au fost delicioase. Nu am avut scoici care sa nu se deschidă și nici sâmburi de lămâie. Poate au îmbunătățit rețetă. Servirea a fost foarte rapida și chelnerii au fost foarte atenți sa nu ne lipsească nimic. Pana și copilul nostru a fost impresionat de tot.Nota 10.