Produse tradiționale din Fundata

Magazin tradițional Casa Bangălă

Venind de la Bran spre Rucăr treci prin Fundata, acolo vei găsi pe o străduță asfaltată Casa Bangălă. Nu ezita și oprește, vei cunoaște niște oameni minunați care țin la tradițiile locale și care fac produse alimentare tradiționale cu un gust excelent. Prețurile sunt acceptabile, calitatea produselor foarte bună, preparate din producția proprie. Afacerea este de familie așa că indiferent pe cine găsiți în curte să știți că vă poate servi și povesti multe lucruri despre prepararea produselor tradiționale din Fundata, pentru că fiecare membru al familiei Bangălă a ajutat la prepararea acestora.

Gustul excelent al cașului sărat, al brânzei de burduf și al produselor din porc m-a impresionat și mi-a amintit de copilăria mea de la țară. Dacă vă spun și despre lapte, cred că este cel mai gustos din lume.

Tot aici o să găsiți și camere de dormit frumos amenajate, cu tot confortul de care ai nevoie, iar priveliștea este uimitoare. Daca vrei poți face plimbări pe jos, cu bicicleta sau chiar cu mașina. Eu recomand plimbarea pe carările de munte, prin pădure și o vizită la muzeul din Fundata.

Cazare ca la oraș, gazde ospitaliere, peisaje de poveste și mâncare cu gust găsești la Casa Bangălă Fundata este o locăție foarte frumoasă la care mă voi întoarce cu plăcere.

P.S. Să nu uit de palincă…trebuie băută.