Bucatarie internationala

Pofta buna ! Retete din bucataria greceasca.

 

Bekri MezeBekri Meze (aperitivul betivilor)

Ingrediente – 2 linguri ulei de masline, 1 kg carne de porc taiata in cuburi de 2,5cm, 1 ceapa tocata, 2 ardei grasi taiati, 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat fin, 1/2 ceasca vin rosu, 1/2 ceasca apa, 1/2 linguruta sare, 1/2 lingurita piper negru, 1/2 lingurita chimen, 1 lingurita oregano.
Instructiuni – Intr-o tigaie incinsa adaugati uleiul de masline si ceapa pe care o caliti la foc mediu timp de aproximativ 5 minute, apoi adaugati carnea de porc si o prajiti 20 de minute. Amestecati din cand in cand pana incepe sa se rumeneasca. Adaugati vinul si fierbeti inca 20 de minute, adaugati o jumatate de ceasca de apa si lasati sa fiarba inca 10 minute. Adaugati sarea, ardeii grasi si ardeiul iute si lasati pe foc 10 minute. La final adaugati piper negru, chimen si oregano, amestecati si mai tineti-o pe foc 3-4 minute.

Bourou-Bourou (supa)

Ingrediente – 200 g spaghete rupte in bucati de 2,5 cm, 1 rosie coapta, taiata in bucati, 1 cartof mediu curatat si taiat bucatele, 1 ardei verde taiat in bucati, 3 morcovi curatati si taiati in jumatate, 1 telina verde taiata bucati, o lingura jumatate de pasta de tomate, 1/2 lingurita piper rosu iute, 1/2 lingurita sare de mare, 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat, 2 linguri ulei de masline.
Instructiuni – Puneti toate legumele intr-o oala mare si adaugati suficienta apa pentru a acoperi bine. Fierbeti la foc mediu pana cand legumele si cartoful sunt moi ( aproximativ 20 de minute ). Amestecati pasta de tomate si continuati fierberea timp de inca 5 minute. Adaugati piper negru proaspat macinat, piper rosu, sare si ulei de masline. Adaugati pastele si gatiti conform instructiunilor producatorului de paste.