Bulgaria wine and cuisine
Ziarul Restaurantelor nu putea lipsi de la un astfel de eveniment: alimente si bauturi din Bulgaria insorita.
Bucataria bulgareasca este diversificata si foarte gustoasa, asta datorita condimentelor si plantelor aromatice folosite.
Plantele aromatice ocupa un loc important in bucataria din Bulgaria, majoritatea dintre acestea fiind folosite proaspete, in special busuiocul, cimbrul, menta si oregano.
Busuiocul este folosit adesea in preparatele care contin carne, cartofi sau fasole si cu siguranta nimeni nu isi poate imagina o supa bulgareasca fara menta.
Cimbrul este folosit adesea ca si condiment, dar este recunoscut pentru calitatile sale medicinale.
Vinul bulgaresc este parte integranta din istoria acestei tari, ocupand un rol important in traditii si cultura.
Vinul se produce in Bulgaria de peste 1000 de ani, vechii traci care populau aceste tinuturi venerau zeii ZAGREUS si DIONYSOS folosind aceasta licoare in timpul ritualeleor religioase.
Astazi Bulgaria este foarte mandra de calitatea vinurilor pe care o produce, o buna parte dintre acestea impresionand cunoscatorii din lumea intreaga.
Bulgaria are un muzeu al vinului, acesta se afla in localitatea Kaylaka Park, in regiunea Plevnei.
Produsele expuse ne-au incantat privirea, dar si gustul acestea fiind expuse intr-o forma impecabila.